Снимка , уикипедия Светът загуби популярен актьор и харизматична личност. Американският актьор Яфет

...
Снимка , уикипедия Светът загуби популярен актьор и харизматична личност. Американският актьор Яфет
Коментари Харесай

Почина Яфет Кото, изиграл ролята на злодей във филмите за Джеймс Бонд

Снимка , уикипедия 

Светът загуби известен артист и харизматична персона.  Американският артист Яфет Кото, който стана прочут през 70-те години с това, че беше първият цветнокож артист, изиграл ролята на изверг в сагата за Джеймс Бонд, умря на 81-годишна възраст. 

По този мотив неговата брачна половинка Синаон Теса написа във Фейсбук, че той е изиграл функциите на злосторници в някои от филмите си, само че за всички ще си остане същински воин.

Яфет Кото е роден в Ню Йорк от татко, емигрирал от Камерун, и от майка, здравна сестра в американската войска. Той прави актьорския си дебют в " Отело " в Харлем през 1960 година Печели международна известност с ролята си на диктатора доктор Кананга в осмия филм за Джеймс Бонд " Живей, а другите да умрат! ".

Кото получи номинация за премията " Еми " за превъплъщението си в ролята на угандийския деспот Амин Дада в телевизионния филм " Рейд над Ентебе ". След това изигра ролята на техника Денис Паркър във кино лентата на Ридли Скот от 1979 година " Пришълецът ".

Кото партнира на Шварценегер в продукцията " Бягащият човек " /1987 г./.Женен три пъти и татко на шест деца, Яфет Кото твърдеше, че има родствени връзки с английската кралица Елизабет Втора и беше озаглавил своята автобиография през 1997 година " The Royalty " (Кралска особа), написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР